Sengerand: Din babys vej til en tryg nat

kategori: Udstyr | 0

Det kan være en stor omvæltning for din baby, når den lille pludselig skal over i sin tremmeseng og sove. Især hvis den lille sover uroligt, kan man som forældre have sin frygt for, at arme eller ben kan sidde fast mellem tremmerne, eller at den lille kan slå hovedet derpå.

Her kan man med stor fordel anvende en sengerand, der på mange måder fungerer som både tryghedsskabende og sikkerhed for den lille, når der skal soves i tremmesengen.

Sengeranden sættes her op på indersiden af tremmesengen, så den lille får svært ved at komme til at sidde fast med hænder eller fødder, selvom der soves lidt uroligt i løbet af natten.

Tryghed for dit barn

For dit barn skaber en sengerand en genkendelighed og en tryghed, når barnet skal sove. Mange små børn kan have svært ved at sove selv, blandt andet fordi de bliver utrygge ved det.

Du kan få mange forskellige former for sengerande, både når det gælder udformningen, farverne størrelserne. Blandt de danske forhandlere med det største udvalg af senderande med aftageligt betræk, finder du blandt andet Kids World, der tilbyder gratis levering, hvis man køber sin sengerand hos dem.

Det skal du se efter, når du køber en sengerand

Du kan med stor fordel se på en sengerand med aftageligt og vaskbart betræk. De fleste småbørn vil fra tid til anden komme ud for uheld, hvor de kaster op eller får griset betrækket til med for eksempel madrester.

Med en sengerand med aftageligt betræk kan du derfor nemt vaske det, så sengeranden altid står flot og ren, så du med god samvittighed vil lade dit lille barn sove der.

I dag laver en lang række store og kendte børnetøjs- og børneudstyrsmærker sengerande. Blandt dem finder du store og kendte mærker som Danefæ, Sebra, Småfolk og mange andre.

Det skal du se efter

Udover at se på, om sengeranden har et aftageligt og vaskbart betræk, så er der også andre ting, som du med stor fordel kan se på, når du vælger at købe en sengerand til dit barns tremmeseng.

Ligger dit barn meget uroligt, når det sover, så kan du med stor fordel – både for dit barns skyld og for din egen ro, overveje en tyk sengerand. Den ekstra polstring i sengeranden gør, at dit barn ikke mærker tremmernes hårdhed, hvis han eller hun i søvne får kastet sig ind i en af siderne i sengen.

Her vil en tyk sengerand gøre sammenstødet mindre mærkbart for dit barn, som i de fleste tilfælde derfor blot vil sove videre.

Vælger du alternativt en tynd sengerand, så kan du risikere, at dit barn både slår sig og vågner ved det og dermed får ødelagt både sin egen og forældrenes nattesøvn ved det.

Når du monterer en sengerand i dit barns seng, så skal du altid sørge for, at det er bundet fast på en forsvarlig måde, så barnet ikke kan løsne eller komme til at sidde fast i snørerne. Overvej derfor en solid knude fremfor en sløjfe, da disse nemt kan bindes op af børn, bare de trækker i den ene ende af snoren.

Facebooktwitter
Follow LLJ:

Seneste artikler fra

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *