Lamaze legetøj – information om legetøjet og historien bag

kategori: Udstyr | 0

lamaze-logoDu kender sikkert den populære elefant fra Lamaze eller nogle af de andre sjove, søde og bløde Lamaze produkter der findes. Lamaze producerer babylegetøj der er udviklet til at stimulere barnets sanser og sikre en god og naturlig udvikling. Samtidig fokuserer Lamaze på at legetøjet skal være sjovt og interessant for barnet. Legetøjet skal vække barnets interesse og holde interessen. Det opnår Lamaze blandt andet ved hjælp af flotte farver og spændende materialer. Læs om historien bag Lamazes legetøj herunder.

lamaze-cube

Lamazes legetøj

Lamaze har strenge krav til sin egen produktion for at sikre deres produkter er på højde med eller bedre end konkurrenterne samt at de lever op til alle sikkerhedsbestemmelser. Det er vigtigt for Lamaze at der er fuldstændig sikkerhed for dit barn. Lamaze ønsker med deres legetøj at sikre en sjov og sund leg og læring fra fødslen og gennem de tidlige år af livet.

Lamaze ved at det, der betyder mest for forældrer, er at holde deres børn sunde, glade og sikre. Legetøjet fra Lamaze er derfor designet i samarbejde med eksperter inden for børns udvikling. Lamazes legetøj engagerer babyer og give forældrene ro i sindet. Lamaze gør det nemt for dig at vælge de produkter, derudviklingsmæssigt passende og mest behageligt for din baby med aldersinddelinger på al emballage.

Hvert enkelt stykke legetøj som Lamaze producerer er udviklet til en specifik aldersgruppe. Lamaze mærker som nævnt legetøjet med hvilken aldersgruppe legetøjet passer til. Aldersgrupperne starter allerede fra 0 måneder og op. Dvs. legetøj mærket med 0m+ er specielt designet til at udvikle sanserne hos babyer fra 0 års-alderen og op. Her er de aldersgrupper, som Lamaze legetøj er inddelt i: 0m+, 6m+, 9m+, 12m+, 18m+ samt 0-24m. Lamaze kalder systemet for Lamaze Infant Development System. Altså Lamazes udviklingssystem til spædbarn. Lamaze beskriver selv systemet som et omfattende system af blødt legetøj baseret på Lamaze Internationals filosofi om en sund opdragelse.

Lamazes slogan er “Det rigtige legetøj på det rigtige tidspunkt”. Og det må man sige passer rigtig godt til virksomhedens produktsortiment. Lamazes produkter er udviklet til at sikre en god og naturlig udvikling af barnets sanser. Lamaze fokuserer på at skabe legetøj der er interessant for barnet samtidig med at det hjælper til at udvikle færdigheder og stimulere barnets sanser. Dette opnår Lamaze blandt andet ved hjælp af flotte farver, søde ansigter og sjove figurer, der tiltrækker barnets interesse, forskellige, spændende materialer og meget mere.

Se vores udvalg af Lamaze legetøj i vores webshop.

Udover diverse legetøjsbamser producerer Lamaze også nogle populære legetæpper. Eksempelvis dette legetæppe som kan anvendes på mange smarte måder:

lamaze-legetaeppe

Historien om virksomheden bag Lamaze

Tomy er virksomheden bag det kendte brand ved navn Lamaze. Virksomheden er et kæmpe japansk selskab med fokus på legetøj, merchandise og underholdning til børn. Tomy har en lang historie bag sig. I 2006 blev Tomy fusioneret med en anden stor japansk legetøjsvirksomhed ved navn Takara. Herunder er historien bag Tomy.

Den 2. februar 1924 grundlagde Eiichiro Tomiyama virksomheden med det lange navn Tomiyama Toy Seisakusho. Dette selskab er forgængeren for det der i dag blot hedder Tomy. Dengang fremsitllede virksomheden talrige legetøjsfly. Det betød at man i branchen dengang forbandt navnet Tomiyama med legetøjsfly. Senere udvidede selskabet sin virksomhed gennem forskellige initiativer. Virksomheden blev derigennem brancheførende inden for mange forskellige produkter. Virksomheden etablerede blandt andet den første legetøjsfabrik med et samlebånd. Der blev også skabt en forskningsafdeling for udvikling af legetøj.

Tomiyama har også i høj grad bidraget til moderniseringen af legetøjsindustrien gennem sine bestræbelser på at forbedre forståelsen af legetøjsproducenter.

Efter Anden Verdenskrig blev selskabets amerikanske B-29 bombefly et stort hit i og uden for Japan. Dette dannede vejen for eksport af store legetøj. Omkring slutningen af 50’erne skete der en stor innovation i forbindelse med materialer og teknologiske fremskridt i legetøjsindustrien. Der gav et vigtigt vendepunkt i branchen da metal blev erstattet med plast og legetøj med mekaniske friktionsmotorer blev afløst af elektrisk legetøj.

I 1960’erne blev halvdelen af det legetøj Tomy fremstillede i Japan eksporteret. Tomy åbnede derfor kontorer i Europa og New York med det formål at øge mulighederne her. I Japan etablerede virksomheden yderligere produktionsanlæg i Tokyo og Mibu. Som noget nyt i branchen etablerede Tomy også et udviklingscenter, som skulle sikre en god og kompromisløs fremstillingspraksis. Det var hidtil uset i branchen dengang.

I 1955 blev en konkurrerende virksomhed grundlagt. Virksomheden hed den gang Satoh Vinyl Industries. Senere blev denne virksomhed omdøbt til Takara. Ordet “Takara” er japansk og betyder “skat”. Takara voksede til et omfattende legetøjsproducent og blev kendt for selskabets vinyl teknologi.

I 70’erne åbnede Tomy sin første fabrik i Singapore. Tomy og Takara producerede løbende mange produkter i løbet af 70’erne og 80’erne som stadig bliver solgt helt op til i dag.

Tlamaze-elefantakara udviklede produkter baseret på tv-figurer. Disse blev et et stort hit.

I 90’erne fokuserede Tomy på tre kerneområder: legetøj, multimedieprodukter og forskellige dagligdagsvarer. Tomy forhandlede desuden en aftale i land med en virksomhed i USA ved navn Hasbro, som i dag nok mest er kendt for deres mange brætspil.

I år 2000 indgik Tomy en omfattende licensaftale med Walt Disney, som betød at de kunne producere Disney legetøj. I 0’erne etablerer Tomy desuden et nyt selskab til salg af bamser.

I 2006 slog Takara og Tomy sig sammen til én virksomhed, med det formål at maksimere deres respektive styrker og blive verdens førende legetøjsproducent. Det er den virksomhed der eksisterer den dag i dag, som er kendt under navnet Tomy. I Japan er virksomheden dog kendt under navnet Takara Tomy. Tomy producerer i dag legetøj af mange forskellige slags. Tomy producerer blandt andet Pokémon bamser og meget andet legetøj. Heriblandt altså også det kendte mærke Lamaze, som er lækkert kvalitets-babylegetøj med fokus på udvikling af barnets sanser.

Navnet “Lamaze” stammer fra en fødselsteknik opfundet i 1940’erne af fødselslæge Dr. Fernand Lamaze. Lamaze-metoden er en fødselsmetode der skal forberede den kommende mor til fødslen. Målet med Lamaze er at øge en mors tillid til hendes evne til at føde. Gravide kvinder kan tage kurser i Lamaze-teknikken. Med Lamaze-teknikken lærer man at forstå at håndtere smerter på måder, der både letter arbejdskraft og fremme komforten, herunder fokuseret vejrtrækning, bevægelse og massage. Dr. Fernand Lamaze baserede teknikken på hans observationer ved fødsler i Sovjetunionen i 1940’erne. Han grundlagde teknikken som et alternativ til brugen af medicinsk intervention under fødslen.

Udover at Lamaze producerer babylegetøj har Lamaze også en organisation ved navn Lamaze International. Dette er en nonprofit organisation, der fremmer en naturlig, sund og sikker tilgang til graviditet, fødsel og rollen som forælder i de tidlige år at barnets liv. Graviditet og fødsel kan være krævende på en kvindes krop og sind. Derfor fungerer Lamaze International som en ressource for oplysninger til kvinder. Missionen for Lamaze International er at fremme, støtte og beskytte en naturlig, sikker og sund fødsel gennem uddannelse gennem dedikerede indsatser af professionelle fødselspædagoger, leverandører og forældre.

 

Facebooktwitter

Skriv et svar