Hvad skal der i pusletasken?

kategori: Udstyr | 0

Når man er nybagt forælder bliver ens pusletaske noget af det vigtigste udstyr overhovedet. Så snart ens guldklump er kommet til verdenen, forlader man nemlig ikke hjemmet med baby under armen uden sin pusletaske. I denne er nemlig (forhåbentlig i hvert fald) alt det, som man kunne få brug for, når man er på eventyr med baby.

Sørg for den altid er pakket

Rigtig mange oplever tiden efter fødslen som yderst stressende og forvirrende. Først og fremmest er det naturligvis fantastisk at få et barn, men derudover er det også ekstremt hårdt og fysisk udmattende. Når man udmattes fysisk, påvirkes man også mentalt. Overskuddet – og ikke mindst overblikket – mindskes, og man derfor let glemme ting.

Derfor anbefaler vi, at man altid sørger for, at pusletasken er pakket med det fornødne. Hvis den ikke er det, risikerer man at glemme en masse vigtigt, når man skal spontant ud ad døren.

Derudover anbefaler vi også, at man finder en fast plads til sin pusletaske. På den måde slipper man for at bruge en masse tid og energi på at lede efter den, når man skal bruge den.

Men hvad skal der så i tasken?

Herunder følger en liste over de ting, som du altid bør have i tasken! Hvis du lider lidt af ammehjerne, kan det være en god idé at printe listen ud og have den liggende nær pusletasken, så du altid kan tjekke, om du har husket det nødvendigt.


  • Bleer: Det er næsten overflødigt at forklare, hvorfor bleer skal med, men nu gør vi det alligevel. Bleerne skal naturligvis med, fordi et barn skider og pisser, som det passer barnet.
  • Vådservietter: Vådservietter er yderst effektive til at rengøre barnet, når dette har leveret gaver i bleen.
  • Sutter: Når barnet er i den orale fase, er sutten perfekt. Den får barnet til at slappe af, og typisk fungerer den også som en lyddæmper, når barnet vrøvlet:
  • Legetøj til at underholde barnet: Det er langt fra sikkert, at dit barn synes, at det skal ligge stille, når det pusles. Dog kan du øge chancen for et roligt og samarbejdsvilligt barn ved at give det lidt legetøj.
  • Affaldssække: Du kan ikke være sikker på, at der er en skraldespand, der hvor du ender med at pusle. Derfor er affaldssække uundværlige, så du altid har et sted til brugte bleer.
  • Stofbleer: Børn udskiller alverdens kropsvæsker. Gylp, snot og savl… Intet af det er særligt lækkert, og det skal derfor fjernes. Perfekt til denne opgave er en stofble.
  • Zinksalve: Babyers hud er følsom. Derfor risikerer du, at din barn bliver rød i numsen, hvis ikke du bruger lidt salve efter at have skiftet det.
  • Skiftetøj: Risikoen for at gaverne fra barnet ikke bliver i bleen er desværre overhængende… Derfor skal du altid have skiftetøj med!
  • Håndsprit: Du aner ikke, om der er rindende vand og sæbe, der hvor du ender med at pusle. Derfor er håndsprit en velsignelse at have med.

Hvis du har ovenstående i din pusletaske, kan du klare selv de værste ulykker i bleen!

Tak til Babyhelp

Ovenstående artikel er produceret af folkene bag Babyhelp.dk, hvor du kan finde guides til alt fra køjesenge og gåvogne til pusletasker og elbiler.


Facebooktwitter

Har du lyst til at bidrage med blogindlæg til BabyParadis?
Vi har åbnet op for, at du selv kan oprette en profil på sitet og udgive dine egne artikler. Vi kræver blot, at du overholder retningslinjerne omkring udgivelse af artikler på sitet.

Bliv gæsteblogger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *