Er det en god idé med klassisk musik til nyfødte og babyer?

kategori: Sundhed | 0

Det er individuelt fra hjem til hjem, hvordan man tackler et lille barn, der skal sove. Vuggeviser har eksisteret i en menneskealder og har været brugt til at få spædbørn til at sove. Nogle mødre og fædre tror på, at det gavner barnet mest, hvis der er helt ro på når barnet skal puttes. Andre mener, at musik er vejen frem, da undersøgelser har vist, at musik kan være gavnlig og beroligende.

Musik til babyer

Hos spædbørn og små børn har musik været brugt som en form for terapi for for tidligt fødte børn til at hjælpe dem med at tage på i vægt. Der er blevet lavet utallige undersøgelser, som har vist, at musik har en gavnlig effekt på søvnen.

I videoen herunder er der samlet 2 timers beroligende babymusik, som du kan afspille, når dit barn skal sove.
Bør nyfødte og babyer høre klassisk musik?

Ja absolut. Små børn der hører klassisk musik vil lære om skønhed og struktur. De fleste små børn vil typisk blive beroliget af lydene.

musik-til-baby-farvede-noderMen hvilken type klassisk musik?

Det afhænger af, hvad du vil opnå. Hvis du ønsker at hjælpe din baby til at sove, bør du sætte langsom klassisk musik på. Det er typisk betegnet “adagio” eller “lento”. Det er altså det, du skal søge efter på YouTube eller lignende services. Hvis du ønsker at berolige en baby, der er utrøstelig, kan du bruge enkle musikstykker såsom akustiske guitar soloer, harpe- og fløjte-duetter. Det er lettere at processere musikken for barnet, hvis lydkilden er simpel og ukompliceret. Sørg altid for at vælge musik der er rolig og i et lavt lydniveau. Målet med musikken er at berolige og støtte. Undgå derfor høje pludselige lyde der kan skræmme barnet.

Hvad kan du ellers gør for at berolige den lille?

Syng for dit barn. Du behøver ikke være den perfekte sanger. For barnet drejer det sig primært om at høre moderens eller faderens rare, kærlige og velkendte stemme. Det er den ultimative smertestiller for en baby, der er utryg eller ked af det.

Facebooktwitter

Skriv et svar