Indretning af babyværelse

kategori: Familie | 0

3777217240_f8346bf9cc_zDet kan være en sjov og givende oplevelse at designe det perfekte børneværelse for din lille kommende baby, men det kan også virke lidt skræmmende. Især hvis du ikke ved, hvor du skal begynde. Hvis du føler dig overvældet eller bare ønsker lidt tips og tricks eller noget inspiration til børneværelset så læs med her.

Vent ikke til sidste øjeblik. Sørg for at gå i gang med at designe dit babyværelse tidligt, så der vil være masser af tid til at lufte det nymalede rum ud når du bliver færdig. Hvis du er ude i god tid kan du også forhindre stress og sikre, at du har nok energi til at afslutte arbejdet på fornuftig vis.

Herunder er idéer til hvordan du kommer i gang med at designe babyværelset, og hvad du skal huske at tænke over.

Jack's Room - Superhero Nursery
Sødt værelse til lillemand med Superman tema

Find et tema

Vælg en bestemt stil eller et tema for rummet. Det er naturligvis ikke absolut nødvendigt at begrænse dig til et enkelt koncept eller lægge sig fast på en bestemt idé, men det vil hjælpe dig til at indsnævre dit fokus og skabe et mere sammenhængende design.


Du kunne eksempelvis vælge at prinsesse-tema til den kommende lille pige eller et pirat-tema til den lille dreng.

Vælg tekstiler før maling


Det er en god idé at søge efter de perfekte gardiner og andre tekstiler før du lægger dig fast på farvesammensætningen til rummet. Det er let at finde maling i alverdens foreksllige farver, som matcher de tekstiler du finder, men hvis du først lægger dig fast på en farvepalette kan du få svært ved at finde gardiner, lagener, dyne- og hovedpude-betræk med videre som passer til malingen.

4617210707_6a032c5c96_z
Flot babyværelse i brun, turkis, orange og hvid

Vælg en farvepalette

Når du har en idé til en stil eller et tema og evt. har fundet nogle tekstiler kan du også fastsætte en farvepalette. Dette hjælper, ligesom temaet, til at skabe en sammenhæng i rummet. Lægger du dig ikke fast på nogle farver fra starten kan det let ende med at værelset ser rodet og forvirrende ud.

Find eksempelvis nogle afdæmpede pastelfarver, som du godt kan lide eller find nogle flotte, lyse farver som kan fange din babys interesse.

Har du brug for hjælp til at finde nogle farver der passer godt sammen så gør ligesom de professionelle designere og anvend et farvehjul. Der findes mange online værktøjer hvor du kan få hjælp til at finde gode farvekombinationer. Vi kan anbefale Adobe Color CC:

Lav din egen farvepalette eller find inspiration i andre folks farvepaletter

Når du skal købe maling til baby værelset så sørg for at købe en lugt-fri, VOC-fri, indendørsmaling for at forhindre at udsætte barnet for farlige dampe. Og husk naturligvis at lufte godt ud i rummet efter det er blevet malet.

Dette babyværelse er designet med et stort vindue i fokus, som giver et flot lysindfald og en god atmosfære
Dette babyværelse er designet med et stort vindue i fokus, som giver et flot lysindfald og en god atmosfære

Find et udgangspunkt

De fleste babyværelser er centreret om krybben. Der er dog mange andre muligheder at vælge imellem. Du kan for eksempel designe et barneværelse med fokus omkring et stort vindue eller en alkove.

Det kan også være du finder det perfekte møbel, som du synes ville passe godt ind i værelset. Man kan eksempelvis sagtens bygge sit deign op omkring en malet kommode og trække den i fokus. Ofte finder man på  en masse gode idéer hen af vejen når man vælger et udgangspunkt og samtidig har et tema og en farvepalette at bygge videre på.

Dekorér loftet eller væggene i børneværelset

Babyer tilbringer rigtig meget tid på ryggen. Giv den lille noget at se på. Du kan eksempelvis male loftet i en beroligende farve eller forbedre dit tema med et loftmaleri. Du kan også anvende mærkater i loftet. Søg på nettet efter wallstickers og se om du kan finde nogen der passer til dit design. Du kan også vælge at gøre barnets værelse unikt ved at dekorere væggene med søde håndlavede malerier i matchende farver.

Funktionel indretning af babys værelse

Sørg for at tænke funktioner ind i din indretning af babys værelse. Sørg også for at tænke langsigtet når du vælger børnemøbler. Lige nu skal der bare være plads til en lille sød krybbe til baby, men husk på at barnet vokser hurtigt og lige pludselig skal der være plads til en større barneseng.

Find også gerne plads til både et enkeltstående puslebord samt en kommode. En stor  med masser af plads vil du blive glad for.

Husk at tænk fremad så du sikrer at du får mest muligt ud af dine penge og din plads.

4908123227_989cce4abc_zOpret en gennemtænkt pusleplads

Sørg for god plads til at skifte bleer og gennemtænk designet af pladsen. Det kan hurtigt blive frustrerende at skifte bleer hvis du er uforberedt og ikke har klargjort en god skiftestation. Sørg for at du har alt hvad du behøver lige ved hånden.

Hav altid hygiejne-produkter klar – eksempelvis på en hylde i nærheden af dit puslebord. Her skal der være plads til antibakterielle gel og babyservietter til at rense. Du bør også have en plan for de beskidte bleer og det snavsede tøj. Hav en blespand klar ved siden af puslepladsen.

Organisering af babys tøj

Sørg for at have et system klar til sortering babys tøj. Det er noget af en udfordring at holde styr på babys konstant skiftende garderobe. For at gøre det lettere kan du eksempelvis organisere tøjet efter størrelse, og lægge det væk indtil din baby har brug for det.

Hav eventuelt også en lille, let tilgængelig vasketøjskurv på barnets værelse. Når kurven er fuld kan du vaske tøjet og gemme det væk. Når barnet er vokset ud af tøjet så gem det væk. Så sparer du at bruge ekstra tid på at prøve tøjet igen.

Vær kreativ med opbevaring af babytøj. Du kan for eksempel tilføje et dekorativt skørt til krybbens underkant og opbevare legetøj og tøj i kasser under sengen.

Installér en ventilator i loftet

Undersøgelser peger på  at der er betydelig mindre risiko for vuggedød hos spædbørn, der sover under en ventilator.

Installér mørlægningsgardiner eller tunge persienner

For at forhindre rummet i at blive for varmt om dagen samt mindske risikoen for vuggedød kan du installere mørklægningsgardiner eller tunge persienner. På den måde kan barnet også sove længere og mere komfortabelt.

8441559664_5b1416e45a_z
Flot babyværelse med sejler-tema

Belysning i babys værelse

Sørg for at der ikke er noget skarpt lys direkte over barnets krybbe eller puslestation. Installér eventuelt en lysdæmper. Det er også en god idé at købe en lille lampe der kan skabe en hyggelig belysning til sang- og historie-tid.


Fyld lageret op

Glem ikke at fylde op på lageret over fornødenheder. Køb alle nødvendige bleer, klude, cremer og salver et godt stykke tid før babyens ankomst og læg dem klar. Sikr at alt hvad du behøver er inden for en arms rækkevidde.

Sikkerhed

Sørg for at prioritere sikkerheden højt når du designer et babyværelse. Vær omhyggelig med at dække stikkontakter. Sørg for at møbler der kan udgøre en trussel står godt fast, og sørg også for at der er tæpper på gulvet som forhindrer at man glider.

Du bør også være på vagt over for ting der kan være forbundet med kvælningsfare. Sørg desuden for at alle lægemidler, salver osv. er uden for babyens rækkevidde.

 

Se flere eksempler på en masse flotte babyværelser på pinterest

Facebooktwitter

Har du lyst til at bidrage med blogindlæg til BabyParadis?
Vi har åbnet op for, at du selv kan oprette en profil på sitet og udgive dine egne artikler. Vi kræver blot, at du overholder retningslinjerne omkring udgivelse af artikler på sitet.

Bliv gæsteblogger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *