Hvad bruges en babynest til?

kategori: Udstyr | 0

Babynests bliver mere og mere populære blandt nybagte forældre, men hvad kan en babynest helt præcist bruges til, og hvorfor bør man anskaffe sig en sådan? Det får du svar på i denne artikel!

Hvis du er nybagt eller vordende forælder, har du stensikkert hørt om en babynest, men selvom du har hørt om en sådan, er det ikke sikkert, at du har helt styr på, hvad det er, og hvorfor du bør anskaffe dig en.

Heldigvis er du snart klogere. I denne artikel får du nemlig både en redegørelse for, hvad en babynest er, samt indsigt i hvad den kan bruges til.

Hvad er en babynest?

En babynest er en lille rede, som skaber tryghed ved at omslutte ens barn, når det skal sove eller slappe af. En god babynest giver baby følelsen af igen at befinde sig i mors mave, hvor alt er tryg, dejligt, behageligt og sikkert.

Hvordan bruges en babynest?

Mange bruger babynesten i tremmesengen med henblik på at gøre pladsen mindre for baby. I begyndelsen kan pladsen nemlig føles overvældende i en tremmeseng for en lille baby. Med en babynest indskrænkes denne enorme plads, hvilket typisk fører til et mere afslappet og roligt barn.


Derudover er der også mange, der bruger babynesten i barnevognen. Her tjener den præcis samme formål.

Babynesten kan også sagtens bruges som et selvstændigt element. Hvis baby vil ligge på gulvet og lege, giver det mening at placere babynesten under baby, så denne ligger mere blødt og behageligt.


En babynest er ikke voldsomt stor, og du vil derfor uden besvær kunne have den med, når du og resten af familien skal på tur.

Dos og Don’ts

Når det kommer til en babynest, er der en række dos og don’ts. Med henblik på at gøre det så overskueligt som muligt for dig, hvad du uden problem kan gøre med babynesten, og hvad den ikke bør bruges til, har vi delt dos og don’ts op i hver for sig. Lad os starte med, hvad du sagtens kan bruge babynesten til.

Dos

  • Når du ikke kan have dit barn i dine arme, kan du altid anbringe det i babynesten. Det gælder, uanset om du befinder dig på badeværelset, i køkkenet, i stuen eller et fjerde sted. Det er dog vigtigt, at du altid har øje på dit barn, når dette befinder sig i babynesten.
  • Babynesten er dejligt mobil, hvorfor du sagtens kan flytte den fra rum og rum til. Du kan ligeledes sagtens have den med ud af huset.
  • Brug den så ofte, som du vil. En babynest kan ikke bruges for meget!

Don’ts

  • Undlad at putte for mange dyner, puder, bamser og andet ned i babynesten sammen med dit barn. Det vil uden tvivl resultere i nogle søde billeder til Instagram, men du risikerer desværre, at dit barn får det rigtig varmt og ubehageligt, og det kan vi ikke have, vel?
  • Du bør aldrig bære dit barn i babynesten, medmindre den decideret er lavet til formålet
  • En babynest har nogle fine kanter, der gør, at barnet næppe ryger ud. Trods dette bør du aldrig lade dit barn ude af syne, når dette er anbragt i babynesten.
Facebooktwitter

Har du lyst til at bidrage med blogindlæg til BabyParadis?
Vi har åbnet op for, at du selv kan oprette en profil på sitet og udgive dine egne artikler. Vi kræver blot, at du overholder retningslinjerne omkring udgivelse af artikler på sitet.

Bliv gæsteblogger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *