Test af bleer

kategori: Udstyr | 0

bleskift-babyFra en lille baby fødes og til barnet smider bleen og bliver renlig i 3-4-års alderen, bruger det et fænomenalt stort antal bleer. Der findes ikke noget produkt, som du, i rent antal, skal bruge flere af til baby, end bleer og dertil hørende vaskeklude. Desuden er bleerne konstant i nærkontant med babys sarte hud. Derfor er der 3 ting, som du skal være opmærksom på, når du shopper bleer:

  • Er bleerne fri for kemi, der kan være farligt for babys hud?
  • Hvor gode er bleerne til at absorbere væske og holde babys numse tør?
  • Hvad koster bleerne?

Hvordan skal du så finde den bedste ble til din baby, spørger du så. For det er jo ikke sådan at regne ud om bleen indeholder skadelige stoffer, eller hvor god bleens sugeevne er i forhold til andre bleer.

Hvilken ble er bedst i test?

Der bliver ofte lavets tests af bleer, og de bliver målt og sammenlignet på de parametre, vi nævner ovenfor. Altså undersøger man bleens sugeevne ved at lade den suge en blevæske, med karakteristika som urin, og måler på vægt og volumen, hvor meget bleen kan absorbere, mens den samtidig holder babys hud tør. Man ser også på det materiale, som bleen er fremstillet af. Der skulle ikke gerne være stoffer i materialet, som udgør en risiko for små børn. Alt dette sammenholder man med bleens pris. De to første parametre er naturligvis de vigtigste set ud fra en sundhedsmæssig vinkel, men hvis prisen samtidig er rimelig, så scorer bleen godt i testen.

Oftest er det Forbrugerrådet Tænk, som står bag tests af bleer, men medier kan også lave deres egne uafhængige tests af forskellige bleer. Her får du et kort overblik over nogle testresultater.

  • Nyest test fra 2015 (Tænk) viser, at flere kendte ble-mærker indeholder små koncentrationer af potentielt skadelig kemi. Dette gælder mærkerne Pampers Baby dry, Bambo Nature og Moltex Nature No. 1 Ökowindeln. Det skal understreges, at koncentratione af disse stoffer altså er meget små, og det er årsagen til, at bleerne stadig er på hylderne.
  • Pambers Baby-dry får dog rosende ord på andre områder. Den er behagelig for barnet at have på, materialet er blødt, og forældre fortæller, at det er nemt at skifte den. Desværre er bleen ret dyr og koster næsten 2,3 krone pr. stk.
  • Pris og kvalitet hænger ikke altid sammen og heller ikke i forbindelse med bleer. De to billige mærker, Rema1000 og Vibelle fra Aldi, scorer rigtig godt i tests. Søndagsavisen kårede Rema1000 bleen til den bedste i 2012 i deres test af bleer og Vibelle scorer højst i kategorien ’sugeevne’ i Tænks test af bleer fra 2015. Aldis og Remas ble har en stk-pris på hhv 1,08 og 1,37 kroner. Noget af en besparelse. Desuden er begge disse bleer fundet helt fri for skadelige stoffer.
  • Voresbørn har også foretaget tests af bleer, dog ikke med så klart afgrænsese parametre og karaterer som andre tests. Her er man ret begejstret for Libero, da bleen er blød og komfortabel. Man finder også at bleer fra Netto og Anglamark får gode kommentarer for deres evne til at holde numsen tør. Nogle brugere af mærket Levevis har oplevet, at bleens sugeevne undertiden svigter.

Laveste scorer i Tænks test får Baby Charms Super Dry Classic der forhandles af Bilka og Føtex. Bleen suger ikke særlig godt, og den er hverken rar for baby at have på eller let at skifte.

Facebooktwitter

Skriv et svar