Lav din egen pynt og bordpynt til barnedåben

kategori: Familie | 0

En barnedåb indebærer typisk at byde et spædbarn velkommen i den kristne tro i overværelse af familie og venner. Det indebærer at give et navn til barnet samt den symbolske anvendelse af vand på hovedet af barnet. Forældrene vælger 3-5 faddere / dåbsvidner. Det fadderne skal være døbt kristne. For at stå fadder skal man desuden mindst have den normale konfirmationsalder. Derudover er der ingen regler for hvem forældrene kan vælge som faddere. Valget vil dog traditionelt falde på medlemmer af familien eller nære venner af de forældrene.

Som et alternativ til den kirkelige barnedåb kan man vælge at holde en navnefest. Dette er en ikke religiøs ceremoni som holdes for at byde barnet til verden. Navnefesten er meget mere fleksibel, ofte mindre formel og er tilpasset til at opfylde ønskerne fra forældrene.

Ligegyldigt om man ønsker at holde en barnedåb eller en navnefest for at introducere barnet til den nye verden er der som regel sociale sammenkomster. Her er det normalt at barnet får en masse gaver fra gæsterne. Alt fra tøj, legetøj og bamser, og særlige personlige gaver til barnet. Det er dog også blevet populært at gæsterne får gaver med hjem fra værterne. Det kan for eksempel være små æsker pyntet med små babyer eller sløjfer. I æskerne kan man lægge lækre chokolader eller slik. Man kan for eksempel stille en gave på hver plads så gæsterne får dem når de sætter sig til bords. Man kan også samle alle gaverne på et bord så gæsterne selv kan hente en gave og tage den med sig hjem.

For at skabe en god atmosfære til festen er det en god idé at lave noget flot pynt. Vi vil prøve at give dig nogle gode idéer til interessant og anderledes pynt og bordpynt til barnedåben eller navnefesten.

Vælg et tema

For at gøre det lettere at finde på en god pynt til festen kan det anbefales først at vælge et tema for festen. Når du har et tema til festen sikrer du dig at det forskellige pynt til vægge, lofte, borde med videre hænger sammen og skaber en gennemført udsmykning. Hvis du vælger et tema for festen er det også meget lettere at finde på idéer til pynt, lege, sange eller andre ting du måtte ønske at anvende til festen. Eksempler på temaer kunne være: Disney prinsesser, Peter Plys eller andre kendte Disney figurer. Et anderledes tema som åbner for kreative idéer kunne eksempelvis være: “himmel”, “hav” eller hvad med et strand-tema?

Find på idéer til pynt

Når du har valgt et tema kan du gå i gang med at finder på idéer til pynt. En god og interessant udsmykning kan være en god samtale-starter og kan derfor hjælpe gæster, der ikke kender hinanden til at blive introduceret for hinanden.

Har du eksempelvis valgt et tema som “himmel” eller “engle” så vil vores første forslag til pynt være en perfekt idé til din fest. I videoen herunder kan du se hvordan du laver dine egne skyer, som du eksempelvis kan hænge op i loftet. Skyerne kan lyse op og danne en flot og spændende pynt samt skabe en rigtig hyggelig stemning til din fest. Det er en flot og interessant udsmykning som helt sikkert vil skabe snak hos gæsterne.
Se disse flotte frugtdekorationer, som du selv kan lave og som kan anvendes som bordpynt:
Lav din egen blomstervæg – se denne flotte og kreative pynt til væggen. Den er meget nem at lave:
Se også disse store blomster du selv kan lave og hænge op på væggen:

https://www.youtube.com/watch?v=y8jF48s1BSE

Til et strand-tema er der her en god idé til en flot bordpynt:
Her er flere idéer til et strand-tema. Se eksempelvis hvordan du laver lys ud af konkylier:

https://www.youtube.com/watch?v=vwcu48Nhdfw

I videoen herunder demonstreres hvordan du kan lave en flot bordpynt af små balloner.

https://www.youtube.com/watch?v=F4oRH3HfpRg

Se flere eksempler på flotte og søde borddekorationer til barnedåb på Pinterest:

https://www.pinterest.com/explore/christening-table-decorations/

Har du selv nogle eller idéer du vil dele med os og de andre læsere så er du meget velkommen til at skrive en kommentar herunder.

Facebooktwitter

Skriv et svar