Prins Harry og Meghan Markles baby Archie har gjort engelske medier sure

kategori: Graviditet | 0

Prins Harry og Meghan Markle - Om baby ArchieHele verden taler om lille baby Archie, søn af mediedarlings Meghan Markle og prins Harry. Men især englænderne sludrer og sladrer om den lille kongelige baby og hans celebrity-forældre.

Er der noget nyt i, at kongelige børn får meget opmærksomhed?

Nej, slet ikke.

Sagen er bare den, at omtalen af Meghan Markle, prins Harry og deres lille Archie ikke er lutter honning og søde bær. Det engelske folk – og ikke mindst den engelsk presse – er lidt knotne, fordi det royale par er ret nærige med eksponeringen af deres søn.

Det seneste og varmeste omdrejningspunkt for utilfredsheden er den kongelige dåb. D. 6. juli i år fik Archie Harrison Mountbatten-Windsor sit flotte navn i QEII’s private kapel (dronningen havde dog travlt med andre ting og kunne ikke selv deltage i dåben). Til stede var omkring 25 medlemmer af vennekredsen og den nærmeste familie. Men invitationen til journalister eller fotografer gik tabt i posten, og ceremonien var helt privat.

Prins Harry og Meghan Markle brød med Kate og William

Meghan Markle og prins Harry har tidligere taget en beslutning omkring deres bopæl, som også viser, at de har i sinde at forsøge at afskærme sig selv og baby Archie: De flyttede væk fra Kate Middleton og prins William. I stedet for at bo sammen med sin brormand valgte Harry, sammen med Meghan, at flytte til Frogmore Cottage i Windsor. De har også valgt at bryde samarbejdet med Kate og William omkring en central velgørenhedsorganisation. Alt dette tilsyneladende for at værne om den lille ny familie. Det er svært at bebrejde en ombejlet familie, at de forsøger at holde deres baby væk fra blitzlyset. Han har jo ikke valgt at dumpe ned lige midt i en så magnetisk blanding som et ægteskab mellem en berømt amerikansk skuespillerinde og en engelsk prins.

Så hvorfor er så mange så utilfredse?

Derfor er medier og journalister sure på Harry og Meghan

Der er to primære årsager til de nedadvendte mundvige på den anden side af søen. Den ene er traditioner, og den anden er økonomi.

Selvom de fleste monarkier i dag ikke har efterladt meget reel magt til konger, dronninger og prinser, så er tilslutningen og beundringen blandt befolkningen utrolig stor. Vi kender det fra vores eget lille land, hvor kongelige bryllupper og ikke mindst barnedåb trækker masserne til. Derfor er der også en kæmpestor forventning om, at vi får lov til at være med. Og når vi kigger de kongelige over skuldrene, gør vi det gennem fotografens linse og journalistens beskrivelser. Men dem var der altså ingen af, da baby Archie blev døbt.

Prins Harry og Meghan Markle modtager en god portion af skatteydernes penge, så de kan finansiere deres livsstil. Blandt andet har de brugt flere millioner på at indrette deres nye Frogmore-hjem. Man skal som bekendt yde, før man kan nyde, og ydelsen for Meghans og Harrys vedkommende består altså i at indvie os allesammen i deres nye liv med et lille barn.

Kan du se problemet?

Må betale prisen for at holde baby Archie hemmelig

Meghan og Harrys hemmeligholdelse af baby Archie har fået nogle journalister med speciale i royale reportager og biografier til at erklære deres åbne modstand. For enten må prins Harry og Meghan Markle tage folket – som betaler for festen – med på den rejse, det er at være småbørnsforældre, eller også må de frasige sig deres rettigheder til at modtage denne ’understøttelse’.

Her på redaktionen er vi sikre på, at Harry og Meghan ville gøre det meget lettere for sig selv at ved at dele lidt ud af guldklumpen. Et kongehus har ingen gavn af, at folket får en opfattelse af at, at parret er krukket. Samtidig forstår vi godt trangen til at beskytte og gemme Archie væk. Det er naturligvis privilegeret et vokse op med så meget interesse omkring sig, men det må også være hårdt for et lille barn.

Er der i virkeligheden andet at gøre end at stole på, at forældrene ved, hvad der er bedst for netop deres baby?

Og hvem ved – når Archie bliver gammel nok til at beslutte selv, skal det måske vise sig, at han heller ikke selv har lyst til at stå under den lampe, som ellers er rettet mod ham. Går han sine egne veje, har han det i hvert fald ikke fra fremmede. Her tænker vi selvfølgelig på lille Archies farmor.

Det er ikke til at sige, om syrligheden ville have ramt så lav en pH, hvis ikke lille baby Archie Harrison Mountbatten-Windsor var kommet til. For én ting er at have et ønske om en pause fra kameraerne for sit eget vedkommende. En ganske anden ting er at skabe en nuttet lille dråbe som Archie, der kan få bægeret med nysgerrighed til at flyde noget så voldsomt over.

Facebooktwitter

Skriv et svar