Idéer til sjove baby shower lege

kategori: Sjov | 0

baby-shower
Baby showers er blevet populære i Danmark. På denne dag regner det med gaver på den vordende mor. Det er en festdag hvor den gravide og hendes veninder hylder den kommende baby. Ligesom andre ceremonier forbundet med store begivenheder, som fødselsdage og bryllupper, så markerer baby showers en ny periode i kvindens liv.

Baby showers fungerer altså som en form for indvielse i moderskabet til den lille ny. Men hvad skal man lave på dagen? Her giver vi idéer til sjove baby shower lege, som i kan hygge jer med på denne festdag.

Hvem holder baby shower og hvornår?

Først og fremmest vil vi lige kort komme ind på hvem der holder et baby shower og hvornår man typisk holder det.

Ligesom en polterabend så er et baby shower arrangeret af veninderne. Det er altså ikke den vordende mor eller far der står for arrangementet.

Et baby shower er som nævnt en festlighed der fejres før barnet er født. Mange vælger at holde baby shower i den 8. måned. Der er dog nok at se til med et barn på vej, og når der kun er en måned til babyen bliver leveret med storken så kan den kommende mor have travlt med planer, indkøb mv. Sørg for ikke at gøre den kommende mors tid mere stressende end den allerede kan være med en baby lige rundt om hjørnet. Nogen vælger derfor at holde et baby shower i 6. eller 7. måned.

Idéer til baby shower lege

Nu kommer vi til det sjove. Det er meningen man skal have det sjovt med den kommende mor til hendes baby shower. Til hver leg kan man eksempelvis give point eller en lille gave til vinderen. Herunder er idéer til sjove baby shower lege.

Gæt størrelsen på maven

Til denne leg skal bruges:

 • Et garnnøgle, gavebånd eller snor
 • En saks

Legen går ganske enkelt ud på at hver gæst klipper en snor i den længde, som hun tror passer til omkredsen af den kommende mors mave. Den gæst der rammer tættest på den korrekt omkreds har vundet.

Gæt en chokolade-pølle

Du skal bruge:

 • Nogle bleer (eks. 6 stk.)
 • Forskellige chokolader / chokoladebarer. Hvis du har 6 bleer så skal du bruge 6 forskellige chokolader.
 • En skål med varmt vand.
 • Et stykke papir og en blyant / kuglepen til hver deltager samt et ekstra stykke papir til facitlisten. Arrangøren af legen kan ikke selv deltage.
 • Omend en lidt ulækker leg så er den meget populær til baby showers verden over.

Forberedelse:

Før legen kan starte skal der lidt forberedelse til. Arrangøren af legen skriver et unikt tal på hver ble så bleen kan genkendes fra de andre bleer. Skålen fyldes med varmt vand. Lad chokoladerne blive i emballagen og læg dem ned i vandet så de smelter. Når de er godt bløde åbnes pakkerne og en chokolade smøres på hver ble så det ligner at bleerne er brugte.

Arrangøren skal notere facitlisten på et stykke papir så hun kan huske hvilken ble er blevet smurt med hvilken chokolade. Udlevér et stykke papir og en blyant / kuglepen til hver gæst. Arrangøren kan ikke deltage da hun kender facit. Nu kan legen gå i gang.

Legen:

Legen går ud på at deltagerne skal gætte hvilken type chokolade der er på hver ble. Deltagerne dufter til bleerne og noterer nummeret på hver ble sammen med et gæt på hvilken slags chokolade der er tale om.

Den gæst der gætter flest chokolader korrekt har vundet. For at gøre det så svært som muligt så kan arrangøren undlade at fortælle hvilke slags chokolader der er anvendt.

Giv ble på en ballon

Til denne leg får du brug for:

 • En masse balloner
 • En sikkerhedsnål pr. deltager
 • En stofble pr. deltager

Legen kræver ingen forberedelse. Denne leg går ud på at deltagerne skal give en ballon en stofble på uden at springe ballonen.

Læg nogle balloner i en bunke eller giv hver deltager nogle balloner. Hver deltager skal desuden have en stofble og en sikkerhedsnål.

Deltagerne skal puste en ballon op, give den en stofble på og sætte den fast med sikkerhedsnålen. Den deltager der først får en stofble på uden at springe ballonen har vundet. Når deltagerne er sat ind i legens regler tælles der ned og legen sættes i gang. Nu gælder det om at være hurtig og sikker på hænderne for at vinde legen.

Har man stofbleer, balloner og sikkerhedsnåle nok så kan man eksempelvis ændre reglerne lidt, så det gælder om at være den første til at give 3 balloner stofbleer på.

Gæt prisen

Du skal bruge:

 • Køb 10 til 12 stk. babyudstyr af forskellig slags som du tror de kommende forældre får brug for (se evt. vores aktuelle tilbud på babyudstyr). Aftal evt. med de andre gæster at i lægger sammen til at betale produkterne som en fælles gave til parret.
 • Lige så mange stykker papir som der er babyudstyr.
 • En kuglepen / blyant.

Forberedelse:

Anvend et stykke papir pr. produkt og notér navnet og prisen på hvert produkt.

Legen:

Dette er en meget simpel leg. Deltagerne får vist et produkt af gangen og skal så forsøge at gætte den korrekt pris. Deltagerne gætter på skift. To deltagere må ikke gætte på samme pris. Mellem hvert produkt noteres hvilken deltager der var tættest på det korrkte beløb.

Den gæst med den højeste samlede score vinder. De kommende forældre må naturligvis beholde produkterne.

Kender du andre sjove lege?

Har du selv en idé til en sjov leg eller har du været til et baby shower hvor i legede en sjov leg, som du synes mangler på listen herover så giv gerne os og de andre læsere et tip. Du kan give et tip eller en anden kommentar herunder.

Facebooktwitter

Skriv et svar