8 smarte tips til en afslappet ferie med din baby

kategori: Fritid | 0

baby-med-paa-ferienMange forældre frygter den første ferie med baby. Det letteste ville være at lade barnet blive passet af bedsteforældrene, men på den anden side kan det også være svært at undvære den lille i længere tid. Har du planer om at tage baby med på ferien så læs vores tips herunder til hvordan du kan få en lettere tur hvis du bare planlægger lidt på forhånd.

Strategisk pakning

Når du skal have din baby med på ferie så skal du naturligvis både huske på at pakke til dig selv og til din baby. Sørg for at pakke de mest nødvendige ting i en let tilgængelig håndbaggage. Husk en sut i håndbaggagen hvis din baby bruger sutter.

Baby om bord

Hvis i skal flyve så undersøg flyselskabets krav til baggage herunder håndbaggage / carry-on. Må du eksempelvis medbringe en sammenklappelig klapvogn?

Hvis du rejser med et spædbarn eller et mindre barn, må du gerne tage babymad og mælk med om bord i din håndbagage. Du skal dog fremvise dem i sikkerhedskontrollen og du kan blive bedt om at smage på babymælken eller maden som en del af sikkerhedsproceduren.

Undersøg om du kan få varmt vand om bord på flyet til at opvarme flasken. Kontakt flyselskabet eller tjek deres hjemmeside.

Hverdagen med baby kan være stressende nok i sig selv – en travl lufthavn eller et pakket fly gør blot situationen mere stressende. Sørg derfor for at pakke din baggage sådan at du nemt kan finde frem til tingene når det haster i lufthavnen eller i flyet.

Pak ud så snart i er fremme

Så snart i ankommer er det en god idé at pakke alt ud og danne sig et overblik. Sæt barnet i kravlegård eller en krybbe fra hotellet (husk at undersøge på forhånd om i kan låne en krybbe på hotellet eller om i selv skal medbringe én). Læg yndlingslegetøjet ned til barnet (for det har du også husket at pakke). Så kan du forhåbentlig få tid til at pakke det hele ud.

Udpeg den perfekte bleskifte-station

Find et godt sted hvor du har plads til at skifte din baby. Klargør skiftestationen med dine medbragte vådservietter en skiftepude på et håndklæde fra hotellet og læg stak bleer ved siden af. Så er du klar og behøver ikke stresse når der skal skiftes ble. På den måde kan i føle jer mere hjemme på ferien og man kan få tid til at slappe af som fortjent.

Plads til leg

Find et sted hvor i kan placere legetøj og hvor der er plads til at din baby kan sidde og lege, så i stadig kan komme rundt i rummet. Ofte er der jo ikke så meget plads på hotelværelser så undersøg på forhånd om der er plads nok før i booker. Få barnet til at føle sig hjemme. Hvis barnet føler sig som hjemme på værelset er der større chance for at i får en nemmere ferie uden så meget gråd.

Tid til en lur

Dit barn har brug for sin lur, men i ikke ønsker at tilbringe hele ferien på værelset. Planlæg så godt som muligt. Sørg for at medbringe legetøj eller andre ting, som din baby plejer at sove med så det så vidt muligt føles som hjemme. Undersøg hurtigst muligt om din baby har lyst til at tage en lur på værelset. Ikke alle babyer kan lide at sove i en fremmed krybbe.

Medbring evt. en bærbar rejse seng. Hvis du har planer om det kan du med fordel lade din baby sove i sengen et par nætter før i tager afsted. På den måde vil det føles som et velkendt, komfortabelt sted for den lille og du får derfor en mere rolig nat på ferien.

Planlæg evt. lange ture hvor i medbringer en klapvogn, som barnet kan tage en lur i. Sørg for at tage en god klapvogn med, som barnet kan lægge ordentligt i. Hvis du pakker en lille, let klapvogn, som barnet ikke normalt benytter er der risiko for at barnet ikke ligger komfortabelt og så får i sikkert ikke meget kvalitetsferie ud af det.

Bær din baby

Hvis dit barn ikke sover godt i en klapvogn så prøv med en bæresele. Hvis du aldrig har brugt en derhjemme, men tror, det kunne være bekvemt på ferien, så prøv det et par gange før i tager afsted. Ikke alle børn kan lide det, og det kan være hårdt for din ryg hvis du ikke er trænet.

Pak mad til jeres ture

Der er begrænset tid på en ferie og man vil gerne nå at se og opleve forskellige ting så det er en udfordring også at skulle finde mad til de små. Klargør små måltider fra morgenstunden. Pak eksempelvis nogle små boller og frugt fra morgenbuffeten på hotellet.

Facebooktwitter

Skriv et svar