Hvordan du kan forøge dine chancer for at blive gravid

kategori: Graviditet | 0

barnevognAt blive gravid er først og fremmest et spørgsmål om planlægning. Her er nogle tips til hvordan du kan øge din fertilitet og derved dine chancer for at blive gravid.

Forstå din menstruations- og ægløsningscyklus

En af de vigtigste måder at øge dine chancer for at blive gravid på, er, at få en god forståelse for din cyklus. Din cyklus er med andre ord, hvad der sker med din krop i løbet af måneden. Når du ved det, vil du have lettere ved at forudsige, hvornår du er ved at få ægløsning.

Har du regelmæssig menstruation? Definitionen af ​​”uregelmæssig menstruation” er, når din menstruation ikke ankommer inden for et par dage fra måned til måned (en cyklus variation på mere end et par dage i hver måned).

Omkring 10% af alle kvinder der er fertile har uregelmæssig cyklus. Det er meget vanskeligt at planlægge graviditet og vide, hvornår du har ægløsning, hvis dine cykler er ikke forudsigelig.

Den kvindelige menstruationscyklus

Din cyklus kan variere fra 24 til 35 dage. Det er en myte, at en kvindes cyklus altid er præcis 28 dage lang. Cyklussen er opdelt i to hovedfaser.

Den follikulære fase og den luteale fase. Her er nogle grundlæggende oplysninger om disse to faser i en kvindes cyklus. Det kan godt lyde lidt kedeligt, men det er et godt for dig at vide, fordi det kan hjælpe dig med at øge dine chancer for at blive gravid.

Den follikulære fase

Den første fase, kendt som den follikulære fase, begynder på den første dag i din menstruation og slutter når du har ægløsning. I denne fase af din cyklus er dine reproduktive hormoner klar til at frigive et æg. Der modnes faktisk 15-20 æg, som er gemt i dine æggestokke.

Hvis din menstruationscyklus er uregelmæssig, kan det være svært for dig at vide, hvornår ægget er frigivet.

Lutealfasen

Anden fase af din cyklus kaldes lutealfasen. Denne periode begynder, når du har ægløsning og slutter på den første dag i næste menstruation. Denne fase er groft sagt fra dag 14 til dag 28.

Din krop begynder at producere hormonet progesteron, som hæver temperaturen i kroppen som forberedelse til en eventuel graviditet. Denne opvarmning signalerer, at ægløsningen har fundet sted. Tro det eller ej, men opvarmningen kan faktisk måles ved hjælp af et ganske almindeligt termometer, og det giver dig med andre ord mulighed for at vide, hvornår dit ”vindue” for mulig graviditet er åbent og lukket. Hvis du måler temperaturen over et par måneder, så vil et mønster dukke op, og du vil så vide, hvornår ægløsningen finder sted. Du ved nu med andre ord, hvilke dage du har størst chance for at blive gravid (hvilke dage du skal have sex).

chance-for-graviditetHvis du vil være gravid, så anbefaler vi derudover:

  • Spis sundt
  • Få nok søvn
  • Hold din krop i god form (men undlad ekstrem træning)
  • Kend din menstruationscyklus
  • Tag de nødvendige vitaminer
  • Spis rigeligt med frugt og grøntsager (antioxidanter)
  • Undlad at drikke alkohol
  • Undlad at indtage koffein (kaffe, te, energidrik mv.)
  • Drop cigaretterne
  • Undgå stressede situationer

Hvis du har flere forslag til listen, så tilføjer vi dem gerne, så andre kan få glæde af dem. Hvis det er tilfældet, kan du skrive en kommentar herunder.

Facebooktwitter

Skriv et svar