Kan man blive gravid når man har menstruation?

kategori: Graviditet | 0

Gravid under menstruation

Mange kvinder er i tvivl om det er muligt, at blive gravid under eller lige efter menstruationsperioden. Der er ingen tvivl om, at det er sværere at blive gravid når eller efter man har haft menstruation, men er det overhovedet muligt?

Svaret på spørgsmålet er ja.
Det er muligt, at blive gravid og samtidig have menstruation. Det er ligeledes muligt at blive gravid lige efter menstruationen. Det skal siges at det under disse omstændigheder, er meget usandsynligt for de fleste kvinder, fordi det involverer to centrale reproduktive elementer. For det første skal der være tale om tidlig ægløsning og for det andet skal der dyrkes ubeskyttet sex mens menstruationen står på.

Hvad kan gøre for at blive gravid?

Ubeskyttet sex vil automatisk medføre, at der er en chance for at blive gravid. Selvom chancen for at blive gravid under menstruationscyklussen er forholdsvis lav, kan det ske under de rette omstændigheder. Kvinder med en kortere menstruationscyklus (f.eks: perioder på 21 dage) har ofte en større chance for at blive gravid under menstruationen.

Man kan benytte en fertilitetskalender til at finde ud af, hvornår man skal dyrke sex for at have størst chance for at blive gravid.

Hvordan kan man blive gravid under menstruationen?

For at man kan blive gravid i menstruationsperioden, skal man have tidlig ægløsning. Et flertal af kvinder har ægløsning to uger før menstruationen begynder. Under ægløsning frigiver æggestokkene et modent æg, som herefter hurtigt sendes til den nærmeste æggeleder. Ægget kan holde sig i live i op til 24 timer efter ægløsning. Hvis der er sæd i æggelederen kan det betyde befrugtning.

Kvinder med en 28 dages menstruationscyklus vil få ægløsning på dag 14. Kvinder med en meget korte menstruationscyklus (f.eks. menstruationsperiode på 21 eller 22 dage) kan få ægløsning et par dage efter menstruationen begynder og når man tænker på, at sæd kan leve inde en kvindes krop i op til fem dage, er det teoretisk set muligt for sædcellerne at overleve længe nok til ægløsning finder sted. Det kræver kun et enkelt æg for, at befrugtningen kan finde sted. Hvis det er tilfældet, vil det være muligt for en kvinde at blive gravid i hendes menstruationsperiode.

Hvor stor er chancen for at blive gravid under menstruationen?

Selv om det er muligt at blive gravid under menstruationen, er chancen virkelig lille for den gennemsnitlige kvinde.

Når man har menstruation så udvikler æggestokkene et æg som frigives til livmoderen senere i denne cyklus. For den gennemsnitlige kvinde går der uger før hendes æg er modne nok til at blive frigivet. En masse faktorer kan komplicere ægløsning og gøre, at man får ægløsning under sin menstruation. For eksempel stress, dårlig kost, visse medikamenter, hormonelle ubalancer, thyreoidea lidelser og livsstilsfaktorer kan ødelægge din ægløsning.

Medmindre du bruger en ægløsningstest, er der virkelig ingen måde for dig at forudsige, om du vil få ægløsning tidligt i en bestemt måned. Du bør derfor bruge en form for prævention, hvis du ikke ønsker at blive gravid under din menstruation.

Pletblødning eller regelmæssig menstruation?

Nogle kvinder der har uregelmæssig menstruation kan tage fejl når de skal finde ud af om deres menstruation er reel eller det bare er pletblødning. Pletblødning kan være tegn på ægløsning og kan være efterfulgt af smerter. Pletblødning kan også forekomme de første måneder, hvor man tager hormonelle beskyttelsespræparater som f.eks. P-piller.

Prævention i menstruationsperioden?

p-pillerMan kan blive gravid i menstruationsperioden og derfor bør man altid bruge en form for prævention, hvis man vil være helt sikker på ikke at blive gravid.

Hvis du tror du er blevet gravid, så er den eneste måde at få et ordentligt svar på at tage en graviditetstest. Du kan købe graviditetstest på ethvert apoteker eller i dagligvareforretninger. Hvis du vælger at købe det online så bør du sikre dig, at det er en anerkendt butik der sælger testen. En graviditetstest giver dig et resultat i løbet af ti minutter. Hvis du mærker symptomer på en tidlig graviditet og din første test er negativ, så bør du vente en uge og tage endnu en test.

Facebooktwitter

Skriv et svar