Sådan laver du et billigt gør-det-selv fotostudie til flotte familiebilleder

kategori: Familie | 0

fotostudieØnsker du at opsætte dit eget fotostudie derhjemme til flotte babybilleder, familiebilleder med mere så læs med her. Vi giver nogle tips til hvordan du meget billigt kan lave dit eget fotostudie, hvor du kan tage nogle fantastiske billeder.

Kameraet

Professionelle fotografer anvender et spejlrefleks kamera. Disse kamera er i den dyre ende, men går man meget op i fotografi så er det absolut investeringen værd. Et almindeligt digitalkamera kan dog også sagtens anvendes. Faktisk kan du også bare starte ud med at tage billeder med din mobiltelefon, men det kræver at belysningen er i orden.

Hvis du er i tvivl om hvilket kamera der passer til dig så kan websiden www.dpreview.com varmt anbefales. Her kan du læse anmeldelser af alverdens kamera og sammenligne forskellige kamera med hinanden.

baby-flyverBaggrunde og rekvisitter til portrætter

Når man laver portrætfotos i et studie anvender man ofte en hvid eller farvet baggrund, der kan give et flot resultat. Her kan eksempelvis anvendes et lagen. Du kan også købe billige, brugte baggrunde til portrætter på dba.dk. Du kan desuden finde billige kamera og andet brugt fotoudstyr på dba.

Til fotografering af babyer kan du være kreativ med valg af rekvisitter. Svøb barnet ind i et flot tæppe eller læg barnet på nogle håndklæder eller et skind.

Billig og nem belysning til hjemmestudiet

Belysning et noget af det vigtigste i et fotostudie. Hvis belysningen er i orden kan du faktisk sagtens anvende et billigt kamera eller endda en mobiltelefon og stadig opnå et fantastisk resultat.

I rigtige fotostudier anvendes dyre lamper og stativer. Som et billigt alternativ kan man anvende halogen arbejdslamper til belysning. I Harald Nyborg kan man eksempelvis lige nu købe en arbejdslampe med en 400 watt halogenpære for 79 kr. Ligeledes sælger Harald Nyborg også 2 stk. 400 watt arbejdslamper på stativ til 188 kr.

2X400W-halogen-arbejdslamper-paa-stativhalogen-arbejdslampe-400wArbejdslamper fungerer rigtig fint som belysning til et gør-det-selv fotostudie, men før du går ud og køber lamper, så skal du lige være opmærksom på nogle ting:

  • Rør aldrig direkte ved pæren i en halogenlampe. Når du skal sætte pæren i for første gang eller skifte pæren så anvend en bomuldsklud til at håndtere den pæren. Hvis du rører halogenpæren med dine bare hænder, kan naturlige olier fra dine fingre blive overført til pæren hvilket kan forkorte pærens levetid.
  • Hvis sikkerhedsglasset i lampen går itu eller har en revne så skal du ikke anvende lampen før glasset er blevet skiftet ud.
  • Halogenlamper bliver meget varme. Pas på når du flytter på lamper der lige har været tændt.
  • Sørg for at lamperne er mindst 1 meter væk fra brandbare materialer.
  • Undgå at de varme halogenlamper kommer for tæt på dine modeller da det kan være meget varmt at stå i lyset. Tag specielt hensyn til babyer i det varme lys.
  • Undgå direkte belysning af dine modeller med stærke halogenlamper. Lys i stedet for baggrunden op eller benyt en væg eller et stort stykke papir som refleks.

For yderligere information om hvordan du anvender halogen lamper i dit fotostudie kan videoen herunder anbefales.




Inspiration til baby photoshoots

Find inspiration til dine babyfotos i videoerne herunder.







 

Inden for professionel baby-fotografering er Anne Geddes et kendt navn. I videoen herunder kan du få et kig ind i hendes studie.




Få flere gode tips til fotografering af babyer og opsætning af eget fotostudie her: http://www.itsalwaysautumn.com/2014/03/07/diy-photo-studio-in-your-home-how-to.html

Facebooktwitter

Skriv et svar