Sterilisering af sutter og sutteflasker

kategori: Sundhed, Udstyr | 0

Du skal altid sørge for at sterilisere sutteflasker, sutter, dele til brystpumpe eller lignende. Du bør som udgangspunkt altid sterilisere babyudstyret første gang du bruger det. Det er derudover særdeles vigtigt at sterilisere sutterne i de første fire uger efter fødslen, så den lille undgår at komme i kontakt med eventuelle bakterier. Spædbørn er meget udsatte, da deres immunsystem endnu ikke kører på fuld kraft. Det er af samme årsag vigtigt, at den nyfødte får moderens mælk for at styrke sit immunsystem.

Sterilisering af sutter i gryde

sterilisering-af-sutter-i-gryde

 1. Fyld en gryde halvt op med vand fra hanen.
 2. Sæt gryden på komfuret og tænd for varmen. Sæt den på lidt over middel varme. Det skal være varmt nok til at vandet kan komme op at koge.
 3. Vent indtil vandet koger. Dette tager  typisk et par minutter.
 4. Drop de sutter du vil sterilisere ned i vandet én ad gangen. Pas på ikke at blive forbrændt af evt. vandsprøjt.
 5. Lad sutterne koge i 10 minutter og fjern derefter gryden fra komfuret så temperaturen på vandet falder.
 6. Vent indtil vandet i gryden er lunkent og hæld det så fra gryden vha. et låg. Tag derefter sutterne ud af gryden.
 7. Undersøg sutterne og kasser de sutter der er revnede under kogningen.
 8. Læg sutterne ud på et rent håndklæde og vent på de tørrer. Sørg for at de er afkølet helt, før du giver dem til barnet.

Sterilisering af sutter i mikroovn

sterilisering-af-sutter-i-mikroovn

Producenten MAM har udviklet en smart steriliseringsboks, der kan komme i mikroovnen. Med steriliseringsboksen fra MAM kan du sterilisere sutter på et øjeblik. Du er altså fri for at hive alverdens køkkenudstyr og håndklæder frem, når du skal sterilisere sutter. Du er også fri for at vente på, at vandet koger. Med MAM boksen klares det på et øjeblik. Vejledning i af sterilisering af sutter med steriliseringsboksen fra MAM følger herunder.

 1. Skyl sutterne og placer dem i steriliseringsboksen fra MAM.
 2. Fyld vand (25 ml) i boksen.
 3. Sæt boksen i mikroovnen og skru op på 750-1000 W. Efter 3 minutter er sutterne steriliserede.
 4. Hæld vandet fra steriliseringsboksen, åbn boksen og vent på at sutterne tørrer. Hvis du skal bruge sutterne med det samme, kan du bare lægge dem direkte på et håndklæde.

Steriliseringsboksen fra MAM er smart, hurtig og let at bruge. Nogle forhandlere af babyudstyr sender den smarte boks med, når du køber MAM sutter hos dem. Du får selvfølgelig den smarte steriliseringsboks med uden merpris på alle MAM sutter købt på BabyParadis.dk.
Køb MAM sutter med steriliseringsboks

Denne video demonstrerer, hvordan du kan bruge boksen fra MAM til at sterilisere dine sutter på et øjeblik.

Konklusion

Der er ingen tvivl om, at boksen fra MAM er hurtigst og mest praktisk ift. sterilisering af sutter. Med steriliseringsboksen fra MAM kan du sterilisere sutter på 3-4 minutter. På den gammeldags facon med en gryde skal du regne med 10-12 minutter. Med boksen fra MAM er der også mindre risiko for at skade sutterne i steriliseringsprocessen, fordi processen er mere kontrolleret.

Hvis du derimod har brug for at sterilisere andre former for babyudstyr såsom sutteflasker, brystpumper mv., så anbefaler vi stadig den gamle metode med at koge delene.

Facebooktwitter

Skriv et svar