Om børnesygdomme såsom feber, forkølelse, influenza og diarré

kategori: Sundhed | 0

plasterFeber:

Dette er ikke et tegn på en sygdom men bare en forsvarsmekanisme i kroppen. Kroppen hæver temperaturen, fordi de enzymer der bekæmper infektionen arbejde bedre ved en højere temperaturer. Feber kan relateres til øreinfektion, forkølelse eller influenza. Det kan også være en reaktion på en vaccine. Feber gør børn sløve og irritable.

Hvordan behandles feber?

Nogle forældre ønsker ikke at tage deres børn med til lægen, når der er en stigning i temperaturen. En lav måling af feber er typisk ikke farlig. Hvis barnet er gammelt nok, kan man give det en Panodil Junior. Det er vigtigt at opmuntre barnet til at drikke rigelige mængder væske.

Hvornår skal man ringe til lægen?

Hvis dit barn er nyfødt (2 måneder eller yngre) og blot har en let feber. Hvis der er drastiske ændringer i adfærd såsom at dit barn bliver meget sløvt, så kan det også være en anledning til bekymring. Brug derfor din sunde fornuft.

bamse-med-bandageForkølelse

Små børn får seks til otte forkølelser om året. Disse forkølelser opstår primært i løbet af efteråret og vinteren. Symptomerne er en tilstoppet eller løbende næse, nysen, hoste og nogle gange feber. Det tiltager typisk i de to til tre første dage, topper ved dag tre til fem og aftager så.

Sådan behandles en forkølelse

Tør luft gør forkølelse værre. Det kan derfor være en god idé at starte en luftfugter i børneværelset, mens den lille sover. Man kan også dræne barnets bihuler ved at hæve hovedet. Placer evt. bøger, puder eller lignende under madrassen, mens den lille sover. Giv det rigelig med vand. Hvis babyen allerede drikker store mængder af modermælk eller modermælkserstatning, så skal du selvfølgelig ikke tilbyde vand.

Hvornår bør man kontakte lægen?

Hvis der er tale om en nyfødt, eller hvis babyen har høj feber.

Influenza:

Denne meget smitsomme virus rejser hurtigt fra dagplejen eller børnehaven og ud til familier. Et inficeret barn vil miste interessen for at lege eller spise. Barnet vil udvikle feber efterfulgt af en løbende eller tilstoppet næse og hoste. En influenza-relateret feber varer typisk tre til syv dage.

Behandling af feber

Pas barnet som var det forkølet. Giv hende masser af væske og se efter svær hoste eller åndedrætsbesvær. Det er en god idé at få den lille vaccineret. Dette anbefales for alle børn over 6 måneder.

Hvornår bør man ringe til lægen?

Hvis barnet er nyfødt og syg, eller hvis symptomerne ikke forbedres indenfor fem dage

Øreinfektion

Babyers kropssprog er vanskeligt at tyde, fordi søvnige børn ofte gnider deres ører. Hvis barnet gnider i ørerne og har en tilstoppet næse og feber, kan det være pga. en øreinfektion. Spædbørn er særligt udsatte.

Hvordan behandler man en øreinfektion?

Nogle infektioner forsvinder af sig selv. En læge vil typisk ordinere antibiotikum for at lindre ørepine. Du kan også give barnet Panodil Junior for at hjælpe hende med at sove.

Hvornår skal man kontakte lægen?

Hvis du har mistanke om en infektion, så er den eneste måde at diagnosticere det på at få din læge til at kigge i dit barns øre. Den ene dag kan øret se normalt ud, og næste dag vil det kunne være inficeret. Giv det derfor et par dage for at se om symptomerne forbedres. Hvis de ikke gør det, kan du besøge din læge igen. En alvorlig ubehandlet infektion kan føre til en bristet trommehinde og gentagne øreinfektioner kan føre til tab af hørelse.

syg-babyDiarré:

Det er vigtigt at skifte babyens ble konstant. Især hvis afføringen er tynd. Flydende og hyppig afføring er ofte forårsaget af en virus. En bakteriel infektion, allergi, fødevareintolerance eller medicin kan også være årsagen.

Sådan behandles diarré

Diarré varer normalt 5-10 dage. Dehydrering er den største bekymring, når man snakker diarré. Sørg derfor for at give barnet rigelige mængder væske. Det er også normalt at kaste op, når man har diarré. Vent 30 minutter efter han kaster op med at tilbyde små, hyppige doser af en yoghurt med probiotiske kulturer. Det hjælper med at skabe den rette balance i maven.

Hvornår bør man tage kontakt til lægen?

Hvis dit syge barn har høj feber eller blodig diarré

Facebooktwitter

Skriv et svar