Sådan bøvser du med baby

kategori: Sundhed | 0

Babys små bøvser kan være søde, men udover det tjener de et formål. De små bøvser frigiver luft, som er fanget i dit barns mave. Når luften frigives får barnet det mere behageligt og bliver mindre pyldret. Bøvsen frigør altså plads i dit barns mave. Det bevirker at barnet kan falde til ro og indtage mere føde.

Luften kommer ned i barnets mave under indtagelse af føde. Barnet bøvser eller gylper mad op for at undgå at få ondt i maven. Flere sutteflasker er udstyret med et anti-kolik system, som skal mindske mængden af luft der kommer ned i barnets mave. Se for eksempel vores Avent sutteflasker med anti-kolik system.

Små, hyppige måltider og bøvsen kan også være til gavn for babyer, der gylper op ofte eller har symptomer på GØRS (gastroøsofageal reflukssygdom).

Der er ingen regel der siger at babyer skal bøvse efter hver fodring. Nogle babyer bøvser meget mens andre kun sjældent brug for at bøvse.

Generelt bøvser babyer der drikker af mors bryst mindre end babyer der drikker af flaske. Det sker fordi flaskebørn her en tendens til at sluge mere luft ved fodring. Hver baby er dog forskellig, så følg dit barns signaler for at finde ud af hvornår det er tid til at bøvse.

Hvis du fodrer dit barn med flaske, kan du opleve at visse typer af flasker kan hjælpe din baby med at sluge mindre luft under fodringen og dermed reducere behovet for bøvser.

Hvis dit barn virker til at have det ubehageligt under fodring så prøv at se om barnet har lyst til at bøvse. Nogle vælger at tage en bøvsepause halvvejs gennem en flaske eller når de skifter bryst.

Hvis dit barn virker tilfreds eller falder i søvn under eller efter en fodring så er der ikke noget behov for at bøvse.

2015-08-24_00_11_41-G.G. Burps Dottie _ Flickr - Photo Sharing! – Google Chrome

I 4 til 6 månedes alderen vokser de fleste babyer fra at bøvse. I den alder er de blevet bedre til at spise og ikke sluge så meget luft.

Sådan bøvser du med baby

Der er mere end én måde at hjælpe barnet til at bøvse. Herunder er nogle forskellige metoder du kan prøve. Prøv dig frem for at finde den metode der er mest behagelig og effektiv for dig og din baby.

Bemærk: Hvis du ikke får et resultat efter et par minutter så prøv en anden metode eller giv op . Måske er dit barn bare ikke klar til at bøvse endnu.

På brystet eller skulderen

Før du de første to metoder vi beskriver herunder så læg en stofble, en klud eller en hagesmæk over skulderen og ned ad ryggen for at beskytte dit tøj for eventuel gylp.

Hold din baby mod brystet, så barnets hage hviler på din skulder. Støt med den ene hånd og klap forsigtigt eller gnid barnets ryg med den anden.

En anden metode er at holde din baby længere oppe på din skulder – højt nok til, at din skulder presser let på hendes mave, hvilket skaber et blidt tryk, der kan lokke en bøvs ud. Støt barnet med den ene hånd og klap forsigtigt eller gnid barnets ryg med den anden.

Hvis du benytter metode nummer to så sørg for din baby er i stand til at trække vejret komfortabelt og ikke er for højt oppe over din skulder. Et hurtigt kig i spejlet for at tjekke placeringen af barnets hoved kan være nyttig. Denne metode virker bedst når dit barn har god hoved og hals kontrol.

Lad baby sidde på skødet

Før du prøver den næste metode, kan du eventuelt lægge en stofble, klud eller hagesmæk over skødet for at fange det gylp der eventuelt måtte komme.

Sæt din baby på skødet så barnet vender væk fra dig. Brug den ene hånd til at støtte barnets krop. Lad dine fingre blidt støtte hans hage og kæbe mens håndfladen støtter brystet. Sørg for at du ikke lægger fingrene omkring barnets hals. Læn din baby lidt frem og klap eller gnid forsigtigt på barnets ryg med den anden hånd.

Læg barnet på dit skød

Før du prøver den næste metode, kan du eventuelt lægge en klud, en hagesmæk eller en stofble over skødet for at fange eventuelt gylp.

Læg din baby med forsiden nedad på dine ben, så barnet lægger på tværs over dine knæ, vinkelret på din krop. Støt hendes hage og kæbe med den ene hånd. Sørg for at dit barns hoved ikke er lavere end resten af ​​kroppen, så blodet ikke løber til hovedet. Klap forsigtigt eller gnid barnets ryg med den anden hånd.

 

Facebooktwitter

Skriv et svar