Baby kravlenisse til at printe ud

kategori: Sjov | 2

Kravlenisserne er en gammel, dansk tradition. Så tidligt som i begyndelsen af det 20. århundrede blev de første nisse-udklipsark lavet. I 1920’erne tegnede den danske tegner og maler Alfred Michael Roedsted Schmidt nogle kravlenisser til glæde for børnene i Krebs’ Skole. Her var hans søn nemlig bestyrer.

Det var dog først i 1947 at disse nisser fik betegnelsen “kravlenisser”. Det var den danske tegner Frederik Bramming, som fandt på udtrykket. Bramming tegnede de to første ark med de kendte kravlenisser. Arkene udkom i karton i 80.000 eksemplarer. Kravlenisserne kunne man klippe ud og pynte op med ved juletid. Nisse-arkene blev en stor succes allerede i 1947. Året efter var der mange forskellige udgaver af kravlenisserne. Også den dag i dag er kravlenisser populære. De pynter på hylder og ved billeder til jul i mange danske hjem.

baby-kravlenisse-1-pdfHos BabyParadis.dk synes vi godt om det gode, gamle, danske tradition med kravlenisser og vi har derfor lavet vores egne kravlenisser. Vi vil løbende igennem december måned udgive nogle gratis baby kravlenisser her på bloggen.

Herunder er den første kravlenisse. Du kan printe denne side fra din computer eller se billedet af nissen i fuld størrelse ved at klikke på den. Hvis din browser understøtter det kan du højreklikke på billedet og gemme det på din computer.

Du kan også hente kravlenissen som en PDF-fil vha. download-knappen. PDF-filen kan du nemt printe ud i den rigtige størrelse.

 

baby-kravlenisse-1

Facebooktwitter

2 Responses

Skriv et svar