Guide til køb af sutter

En sut skal hjælpe baby med at slappe af. Sutten består typisk af en "brystvorte" lavet af latex eller silikone, som er monteret på et bredt plastikskjold. 'Suttehandlingen' vil berolige babyer, og den kan endda hjælpe udviklingen af babys kæbemuskler godt på vej.

Sutter kan også mindske risikoen for vuggedød. Der er altså mange positive sider ved at give sin baby en sut, men hvilken slags skal man vælge? Denne guide kan forhåbentlig gøre valget lettere for dig.

Hvilken sut skal man vælge?

Der er forskel på sutter, og der er forskel på, hvilke slags sutter hver enkelt baby foretrækker. Nogle babyer kan slet ikke lide at bruge sut. Du må derfor prøve dig frem første gang, du køber sutter til din baby. Børn, der ikke bryder sig om sutter, vil gentagne gange spytte dem ud, uanset hvilket mærke eller hvilken type du prøver. Andre babyer bliver rolige, så snart de får sutten i munden.

Der findes sutter med ring bag på skjoldet, og sutter, der blot har en knop. Suttens bagside har betydning for, hvilken suttekæde, der passer til sutten. Nogle babyer foretrækker at gribe om ringen og andre om en knop, men suttens bagside er ofte ikke det, som afgør, om baby kan lide sutten eller ej. Det er derimod selve suttens form. Du kan få sutter, der er helt symmetriske. Sådanne sutter kan altså ikke 'vende forkert' i babys mund. Sutterne fra MAM er et eksempel på sutter med symmetrisk form. Andre sutter har er buk og en flad ende. Det er der nogle babyer, der foretrækker frem for en flad, summetrisk sut. Sutterne fra NUK er asymmetriske. Materialet kan her også spille en rolle for babys accept at sutten. Prøv dig frem men pres ikke for meget på, hvis baby afviser sutten. De fleste småbørn finder ret hurtigt deres foretrukne facon og materiale.

Vælg den rigtige aldersgruppe

Når du køber sutter, så husk at se efter aldersgruppen. Sutter er delt op i grupper, der typisk hedder gruppe 1, gruppe 2 og gruppe 3. Disse grupper svarer  til aldersgrupperne 0-6 måneder (gruppe 1), 6-16 måneder eller 6-18 måneder (gruppe 2) samt 16-36 måneder eller 18-36 måneder (gruppe 3). For at gøre det let for vores kunder at vælge den rigtige aldersgruppe, har vi her på BabyBix.dk valgt at skrive grupperne som en månedsangivelse i stedet for en gruppeangivelse. Du kan se vores udvalg af sutter i de forskellige aldersgrupper ved at klikke på aldersgrupperne øverst på siden.

Sunde sutter - køb kun BPA-fri sutter

Når du køber sutter til baby, sørg da for altid at købe BPA-fri sutter. BPA (Bisfenol A) er et stof, der anvendes i produktionen af mange forskellige produkter som plast, maling, lak og lim. Stoffet er mistænkt for at være hormonforstyrrende og for at have skadelig virkning på menneskers og dyrs frugtbarhed. Det er forbudt i Danmark at sælge babyprodukter, der indeholder BPA, og alle sutter, der sælges på BabyBix.dk, er naturligvis BPA-fri.

Læs mere
Side 1 af 2 med produkter
Klik herunder for at skifte side
Gratis fragt
ved køb over 599 kr.
Hurtig levering
1-2 hverdage
Gavekort leveres med det samme
Gælder ikke for håndlavede produkter og produkter på fjernlager