Top 5 tegn på graviditet

kategori: Graviditet | 0

graviditetstestHvis din menstruation netop er udeblevet, tænker du sikkert på om du er blevet gravid. Måske er du klar til at være mor og måske ikke. Uanset hvad er det rart at finde ud af om du virkelig er gravid.

Derfor giver vi dig her top 5 tegn på at du er gravid.

  1. Udebleven menstruation

Hvis du holder øje med din menstruationscyklus, har du sikkert en fornemmelse for hvornår din næste menstruation bør indtræffe.

Hvis din menstruation normalt indtræffer regelmæssigt hver måned, og du oplever at den ikke indtræffer til den tid du forventede, så har du et klart tegn på at du kan være gravid.

En forpasset periode er ofte et stort tegn på at du er gravid. Nogle gange er det netop det eneste tegn du får på at der er en baby på vej.

Hvis din menstruation er udeblevet så tag en graviditetstest.

  1. Graviditetskvalme

Oplever du kvalme? Kaster du op hver morgen? Kvalme og opkastning under graviditet, også kaldet morgenkvalme, indtræffer typisk omkring fire uger efter undfangelsen. Det betyder at morgenkvalmen typisk indtræffer omkring 8 uger henne i graviditeten.

Op til 80 procent af alle gravide kvinder oplever en vis grad af morgenkvalme. De resterende 20 procent oplever ingen kvalme overhovedet i forbindelse med en graviditet.

Heldigvis er morgenkvalmen næsten udelukkende et symptom, der forekommer i det første trimester af graviditeten. Halvdelen af ​​alle gravide kvinder fritagelse fra deres kvalme i begyndelsen af ​​deres andet trimester. Det vil sige ca. 14 uger henne. De resterende oplever at deres kvalme stilner af i midten af ​​deres andet trimester.

  1. Ømme og hævede bryster

Hævede og ømme bryster er et tidligt tegn på graviditet. Forhøjede niveauer af hormoner i kroppen, kan betyde at det er smertefuldt for dig at røre ved dine bryster.

Ligesom du kan have smerter i brysterne før en menstruation indtræffer, kan dette også være et tegn på graviditet. Det vil dog føles mere smertefuldt.

Smerterne i brysterne bør mindskes efter det første trimester. Nogle kvinder oplever dog at have ømme bryster i alle 40 uger af graviditeten. De vil helt sikkert også opleve en hævelse.

Nogle kvinder oplever at de går en hel BH-størrelse op i deres første trimester.

  1. Træthed

Udmattelse og træthed er endnu et tegn på graviditet. I løbet af de første 13 uger af graviditeten kan du føle dig fuldstændig udmattet. Man ved ikke præcis, hvad der forårsager træthed under graviditeten, men det kan være relateret til højere niveauer af hormoner. Især mener man at hormonet progesteron kan have stor indflydelse på udmattelse under graviditeten.

Udmattelsen vil dog normalisere sig i løbet af andet trimester. Faktisk vil du opleve et boost af energi i midten af din graviditet. Det er med at nyde det andet trimester til fulde, for træthed vil komme tilbage i de sidste uger af graviditeten.

 

  1. Hyppig vandladning

Hvis du synes at du skal tisse ofte nu, så vil du blive overrasket over, hvor ofte du skal på toilettet under graviditeten. Mængden af ​​blod og væske i kroppen bliver fordoblet under graviditeten. Det betyder, at der ryger endnu mere væske igennem nyrerne og ind i blæren. Gravide kvinder skal være klar til mange ture på toilettet.

Behov for at tisse kan begynde så tidligt som 6 uger henne i graviditeten. Det vil kun blive værre jo længere henne i graviditeten man kommer. Efterhånden som livmoderen vokser, vil der komme mere pres på blæren, og du vil opleve at du får følelsen af at skulle tisse, selv om din blære i virkeligheden er næsten tom.

Læs mere om tegn på graviditet

Facebooktwitter

Skriv et svar