Babysvømning

kategori: Familie, Fritid | 0

babysvoemningBabysvømning er blevet virkelig populært de seneste år og flere svømmehaller tilbyder babysvømning. For nogle forældre kan det virke uoverskueligt, at skulle troppe op i svømmehallen med en baby. Ikke desto mindre giver det barnet en naturlig respekt for vand og det siges også, at barnet får lettere ved at lære at svømme senere hen. Babysvømning skaber derudover en særlig forbindelse mellem far/mor og et barn.

Hvor?

Der er babysvømning i hele landet og hovedsageligt i de større byer, som har råd til en svømmehal. Her er lidt informationer om nogle af de større svømmehaller der tilbyder babysvømning.


Vandkulturhuset i DGI-byen (København V)

Hold
I Vandkulturhuser er holdene for babysvømning grupperet i kategorierne ”Babysvømning” og ”Krabber leg & Plask”. Babysvømning har to hold. Begynderholdet hedder ”Trin 0” og er for babyer på 3-9 måneder. Holdet for de mere øvede babyer hedder ”Trin 1” og er for babyer på 5-12 måneder. Krabber leg & Plask er for babyer på 1-2 år.

Adresse
DGI-byen
Tietgensgade 65
1704 København V, Denmark

Link
Baby- og børnesvømning


Svømmernes hus (Odense V)

Hold
Der er to hold. Babysvømning 1 som er for de nyfødte til 1½ årige og Babysvømning 2 som er for de lidt ældre babyer fra 1½ år og op til 3 år.

Antal deltagere
Maks. 16 børn og 16 voksne i vandet

Adresse
Svømmernes hus
Stadionvej 50 A
5200 Odense V

Links
Babysvømning hold 1
Babysvømning hold 2


Gellerupbadet (Aarhus C)

Hold
Holdene i Gellerupbadet er inddelt efter niveau. Niveau 1 som er for babyer i alderen 2-6 mdr. og hold 2 som er for babyer i alderen 6-12 mdr.

Adresse
Gellerupbadet
Dortesvej 43
8220 Brabrand

Link
Babysvømning


baby-svoemmer-paa-ryggenØvelser og teknikker

Der findes mange teknikker, som du kan gøre brug af, når du skal i gang med babysvømning med den lille.

Først og fremmest skal barnet vænne sig til vandet. Det sker gradvist ved at sænke barnets fødder ned i vandet og lade det føle vandet på de små fusser. Det er vigtigt, at barnet får en god oplevelse første gang I skal i vandet sammen.

Spark med benene

Når babys små fusser er under vand, skal du holde ham ligesom du ville gøre, hvis du gav ham et kram. Gå så langsomt bagud indtil han sparker i vandet. Gentag denne bevægelse indtil han føler sig tryg ved situationen. Dette er en god begynderøvelse.

En hurtig dukkert

Det lyder voldsomt, men det er det ikke, hvis du griber det korrekt an. Læg en hånd på barnets ryg og den anden hånd på brystet. Tæl til tre (eller nedtælling fra tre) og blæs derefter på barnets ansigt, hvorefter du hurtigt dypper hendes ansigt i vandet. Det er vigtigt at du blæser på hendes ansigt hele tiden, indtil ansigtet er helt under vand. Bemærk: Du må aldrig udføre denne øvelse med mindre der er en kyndig person til stede, som har kendskab til hvordan den udføres korrekt.

Leg

Det handler ikke kun om færdigheder. Babyer elsker at lege og derfor er det vigtigt, at du også breger tid på at lege med hende I vandet. Små børn lærer ved at lege og det hjælper dem til at være mere komfortable i vandet. Husk at babysvømning altid bør være på barnets præmisser.

Video med øvelser og teknikker

Vi slutter af med at vise en video med gode tips til øvelser og teknikker, som forældre kan gøre brug af når de skal i gang med at svømme med deres lille nye baby. Det kan forhåbentlig give dig inspiration og en idé om, hvad babysvømning er for en størrelse.

Husk også at læse vores andre spændende artikler når du er færdig med at se videoen.
Facebooktwitter

Skriv et svar