Sådan lærer du din baby at kravle

kategori: Familie | 0

Mange forældre ønsker at lære deres baby at kravle. At kravle er en af ​​de vigtigste milepæle, som en baby bør beherske.

Herunder giver vi nogle nemme teknikker, som du kan anvende for at lære dit barn at kravle.

Børns hjerner stimuleres af at kravle. Når babyer kravler bliver de bedre til at bedømme afstand og fart. Udviklingen af sanseopfattelsen og motorikken hænger tæt sammen med udviklingen af hjernen. Det kan du læse mere om i denne artikel på videnskab.dk.

Da udviklingen af hjernen er så tæt knyttet med udviklingen af motorikken og sanseopfattelsen er det en vigtig periode i barnets liv når det lærer at kravle. I denne periode bliver barnet stærkere eftersom musklerne begynder at blive brugt mere end tidligere. I forbindelse med udvikling af musklerne forbedres barnets fysiske formåen også. Barnet lærer samtidig omgivelserne at kende bedre imens de visuelle færdigheder også forbedres.

At kravle er en naturlig færdighed de fleste babyer automatisk lærer at mestre, men nogle gange sker det bare ikke. Ligesom babyer der har dårlig kontrol over sit hoved ofte ikke kan lide at ligge på maven så er en god kontrol over hovedet også en essentiel færdighed et barn skal have for at lære at kravle. Så hvis et barn er sen til at mestre en god kontrol over hovedet, kan barnets kravlen også være en smule langsommere end normen.

Hvis et barn er sen til at lære at kravle begynder forældrene ofte at undersøge hvordan de kan lære barnet at kravle. Der er et par aktiviteter, legetøj og tips som forældre nemt kan anvende for at lære barnet at kravle.

Herunder beskriver vi et par afprøvede teknikker som de professionelle bruger til at opmuntre børn til at kravle. Det væsentlige i de fleste af disse teknikker ligger i at opmuntrer barnet til at ligge på maven.

Farverigt legetøj er fantastisk til at tilskynde barnet til at kravle.

Nemme tips til at lære baby at kravle

Her vil vi introducere dig til nogle nemme tips til at hjælpe dig med at lære dit barn at kravle på ingen tid.

  1. Lær barnet at ligge på maven på gulvtæppet. Det allerførste ethvert barn skal beherske, før der er noget håb om at lære at kravle, er at ligge på maven. Du opnår de bedste resultater hvis du taler med barnet og leger med din baby når det ligger på gulvtæppet.
  2. Benyt en baby roller. Køb en baby roller eller lav din egen. En baby roller er et stykke legetøj formet som en cylinder. Barnet kan ligge med armene henover legetøjet og vænner sig med tiden dermed til at ligge på maven. Du kan lave din egen baby roller ved at rulle et badehåndklæde sammen til en pølse. Du anvender baby rolleren ved forsigtigt at placere den under dit barns overkrop. Armene skal hænge over den forreste del af pølsen. Den skal støtte overkroppen – ikke maven. Albuerne skal blot kunne røre gulvtæppet. Rolleren hjælper til at hæve barnets overkrop hvorved barnet bedre kan kigge rundt og opdage omgivelserne. Sørg for at albuerne rører gulvtæppet – de må ikke hænge i luften.
  3. Placer barnets albuerne tæt på kroppen. Hjælp barnet til at støtte på albuerne. Det gør du ved forsigtigt at holde din baby på albuerne og trække dem ind mod kroppen. Lad barnet støtte på albuerne imens du fortsat støtter albuerne med dine hænder.
  4. Opmuntr barnet. Læg dig ned på gulvet foran dit barn. Lad dit barn se på dit ansigt, mens du taler med, underholder og opmuntrer barnet til at kravle.

Idéen med disse tips er at opmuntre dit barn til at udholde at ligge på maven længere end ellers. Dit barn skal fokusere på dig og vil derefter spontant udvikle en følelse af at bruge begge albuer og ben for støtte. Hvis det gøres rigtigt, vil du snart se barnet støtter sig på begge knæ og strakte arme klar til at kravle.

Disse tips skal hjælpe dit barn med at hæve overkroppen til at se på sine omgivelser.

Det tager også kun et par minutter hver dag til for at man kan begynde at se resultater. Hvis du har tid til mere træning kan du forvente resultater endnu hurtigere.

Lamaze Spin & Explore Garden Gym




Lamaze har udviklet et fremragende produkt til at opmuntre børn til at begynde at kravle. Produktet hedder Lamaze Spin & Explore Garden Gym. Se en kort video omkring produktet herover.

Se i øvrigt vores udvalg af Lamaze legetøj i shoppen.

Flere tips

Se flere tips i videoen herunder (videoen er på engelsk).




Facebooktwitter

Skriv et svar