7 gode råd om børnepasning

kategori: Familie | 0

Når du som nybagt forælder skal have passet dit barn første gang, er der mange tanker og spørgsmål som melder sig. Det opleves især fra kvinden, at det kan være svært at overlade sit barn i andres hænder. Det bliver ofte nemmere når barnet bliver ældre. Vi har herunder samlet 7 gode råd om at få sit barn passet.

1. Hav tillid til barnepigen

Om det er et familiemedlem eller en I ikke kender, er det vigtigste at I har og viser tillid til børnepasseren.

2. Aftal en fornuftig løn

Det er dit barn det gælder, så gå ikke efter at presse barnepigen mest muligt i løn. Begge parter skal være tilfredse for at samarbejdet kan køre på skinner.

Hvis det er bedstemor eller bedstefar der passer barnebarnet, er det ikke normalt at der bliver betalt løn. Men husk en middag eller en god flaske rødvin kan gøre underværker.

3. Hav nogle aktiviteter klar

Hjælp personen der skal passe din guldklump med nogle aktiviteter der kan laves, som passer til barnets alder. Det kan være at lege med ler, perler, tegne eller måske et aktivitetsspil som barnet elsker.

find-babysitter4. Forbered mad

Ofte foregår børnepasningen om aftenen og hvis det indebærer at barnepigen skal give barnet aftensmad, så er det normalt at I som forældre forbereder noget mad, som blot skal varmes, så der ikke skal bruges alt for meget tid på madlavningen.

5. Muligheder for at finde en barnepige

Mange finder deres barnepige i familien eller blandt venner og naboer. Men det er ikke sikkert at man på den måde finder den mest fleksible og ihærdige. Førhen satte mange familier sedler op i supermarkederne, hvor de søgte en til at hjælpe med børnepasningen. I dag har internettet tager over og flere finder deres barnepige på en side som f.eks. Aufini

6. Har I nogle særlige husregler?

Hvis I har nogle specielle husregler, som barnepigen skal tage højde for, er det en god idé at fortælle om disse inden. Det kan være barnet kun må bruge iPad’en 1 time om dagen, skal holde bordskik eller et bestemt tidspunkt barnet skal i seng.

7. Tegn en forsikring

Det er vigtigt at finde frem til om jeres normale forsikring dækker, hvis der skulle ske personen der passer barnet noget. Ved nogle forsikringsselskaber kan det blive nødvendigt at have en såkaldt arbejdsskadeforsikring.

Facebooktwitter

Skriv et svar