Baby tegnefilm på dansk

kategori: Sjov | 0

Det amerikanske magasin Pediatrics lavede i 2011 en undersøgelse om opmærksomhedsproblemer hos børn. Målet for forskningen var at undersøge, om en tempofyldt tv-udsendelse umiddelbart kan påvirke småbørns udøvende funktion.

De ønskede at undersøge om f.eks barnets selvkontrol og arbejdshukommelse forringes når barnet ser tempofyldte tegnefilm. Arbejdshukommelsen er fundamentet for barnets læring. Arbejdshukommelsen er den proces der foregår når vi taler, læser, skriver og så videre. Det er altså en vital rolle for børns læring. Når barnet lærer fastholdes og bearbejdes den nye viden i arbejdshukommelsen, før den bliver lagrer det i langtidshukommelsen.

I undersøgelsen brugte man 60 4-årige som hver især enten skulle tegne, se en tempofyldt tegneserie eller se en pædagogisk tegneserie i 9 minutter. De blev derefter givet 4 opgaver til den udøvende funktion. Blandt opgaverne var Hanois Tårn. Derudover udfyldte forældre undersøgelser vedrørende deres barns tv-sening o-g barnets opmærksomhed.

Resultatet af undersøgelsen viste at børn, der så den tegneserien med meget fart på klarede sig betydeligt værre i opgaverne til den udøvende funktion end de børn der var i de to andre grupper.

Efter blot 9 minutter med en tempofyldt tegneserie kunne man måle umiddelbare negative virkninger på de 4-åriges udøvende funktion. Forældre bør være opmærksomme på, at hurtige tv-shows kan forringe små børns udøvende funktion. I hvert fald midlertidig og måske også på længere sigt.

Herunder har vi samlet nogle gode tegnefilm på dansk til babyer.

Gratis danske tegnefilm

Peter Pedal er godt til yngre børn. Tegnefilmen fokuserer på simple lektioner som læring af former, tal og farver.




Hvis du har adgang til Netflix kan du finde en masse tegnegilm med Peter Pedal her: http://www.netflix.com/KidsMovie/70175666?trkid=14183194

Herunder er en god tegnefilm på dansk til de helt små. Se Traktor Tom på eventyr:




På bibliotekernes hjemmeside Filmstriben kan du ganske gratis låne tegnefilm til børn som du kan se med det samme via nettet. Du kan for eksempel se Postmand Per med dansk tale og Peddersen og Findus.

Facebooktwitter

Skriv et svar