Bøger, lydbøger og e-bøger til kommende og nybagte forældre

kategori: Opdragelse | 0

Det er en stor ting at skulle være forælder for første gang. Der hviler et stort ansvar på ens skuldre. Man kan let være bange for at gøre noget forkert. Heldigvis er der masser af hjælp at hente. Blandt andet i bøgernes verden. Her videregiver en masse erfarne forældre, sundhedsplejersker og læger mange års erfaring med børn. Herunder giver vi nogle anbefalinger af bøger og lydbøger til den nybagte forælder.

foedt-klogFødt klog – Ny viden, der vil ændre dit syn på børn

Af Lena Dyhrberg

I denne bog deler sundhedsplejerske Lena Dyhrberg ud af sine mange års erfaring med børn og deres forældre. Lena fortæller i bogen at barnet bliver født med en højt udviklet intuition og viden. I modsætning til hvad mange tror så forstår nyfødte babyer mange talte ord. I bogen beskrives det hvordan forældre kan bruge denne viden til at kommunikere med og bedre forstå deres barn. Derudover beskrives barnets fysiske udvikling gennem amning og træning af barnets motorik. Lena Dyhrberg giver talrige eksempler på hvordan hun har hjulpet mange danske familier med ganske enkelt at tale til og anerkende deres børn. Bogen kan varmt anbefales til alle kommende og nybagte forældre.

Du kan købe bogen hos boghandleren ellr låne bogen på biblioteket eller på nettet som e-bog eller lydbog.

her-er-jeg-hvem-er-duHer er jeg! Hvem er du? Om nærvær, respekt og grænser mellem voksne og børn

Af Jesper Juul

En lille, god bog af Jesper Juul. Jesper er familieteraoeut og forfatter. Han har arbejdet som rådgiver og vejleder med både enlige mødre og forældregrupper samt adfærdsvanskelige børn og unge. Jesper har levet i tre forskellige familier og han er ikke bange for at bringe erfaringer fra hans eget liv ind i det terapeutiske rum. I bogen lærer Jesper læseren man hvordan man bliver bedre til at være sammen med sine børn.

Lån bogen som lydbog eller e-bog.

 

 

 

smil-vi-skal-spiseSmil vi skal spise – Børnefamiliens måltider

Af Jesper Juul

Endnu en god bog af Jesper Juul. Måltidet gælder ikke kun om at blive mæt. Måltidet skal i lige så høj grad bruges til samvær med sit barn. Få idéer til hvordan I tager jer tid til gode måltider med barnet. Jesper giver hans bud på de vigtigste elementer i et godt måltid og forsøger at svare på spørgsmål og problemstillinger, som han ofte hører hos forældre, sundhedsplejesker og pædagoger.

E-bog kan lånes på ereolen.dk

Facebooktwitter

Skriv et svar